Ook jij kunt het!

Mijn gedachten bepalen mijn gevoel en mijn gevoel bepaalt mijn gedrag. De woorden die ik kies zijn bepalend voor de manier waarop ik mezelf coach. Vanaf nu bepaal ik: hier sta ik en je kunt niet om me heen! Het leven zien als één groot spel maakt het leuk en de vergelijking lijkt me helder. Sport met passie, inzet en beleving en je verliest nooit. Verliezen van de tegenstander is namelijk niet erg. Verliezen van jezelf wel!

 

De kracht van Mental Coaching
Het gaat niet om het huis waarin je woont, de auto die je rijdt, de baan die je hebt, de reis die je maakt, het eten dat je eet… Het gaat om het gevoel dat jij er bij hebt. En precies daarop kun jij jezelf elk moment coachen.

Mijn brein geeft mij blijdschap als ik mijn brein er om vraag.
Mijn brein laat mij genieten van eten als ik dat zeg.
Mijn brein geeft mij geluk is als ik er om vraag.
Mijn brein geeft mij creativiteit als ik erom vraag.

Ben jij je bewust van die unieke kracht van jezelf? Weet jij wat je écht wilt en waar je daadwerkelijke behoefte ligt? Net als ieder mens bedenk je waarschijnlijk een woord om ergens een betekenis aan te geven; om het in te kaderen, iets ergens weg te kunnen zetten. Herkenbaar? Weet dan dat het anders kan! Juist wanneer je het 'een plekje geeft' is het weg is en kun je er verder niets meer mee doen. De oplossing blijft dan vaak achterwege.

Mensen zijn snel geneigd negatieve gevoelens weg te stoppen; niet aan te gaan. Woorden die gedachten worden en gedachten die gevoelens oproepen worden voor lief genomen en daarmee geaccepteerd. Een woord wordt daarmee waarheid.

Wat veel mensen niet weten is dat het woord een eigen leven gaat leiden. Je denkt dat je het hebt weggezet, maar vervolgens werkt dat woord gevolgd door die ene ervaring door in je onderbewustzijn en heeft je brein de controle over je lichaam.

Door jezelf te coachen, blijf je bij jezelf
Bedank eens iemand die je een rotgevoel geeft en zeg tegen jezelf dat jij er tegen kunt. Iedereen kan overal mee omgaan, ook jij! Zie het fijne in van een situatie in plaats van automatisch de verdrietige kant te zien. Laat zien dat je er boven staat; boven alles en iedereen – wat er ook gebeurd. Kies voor je eigen leven! Ook jij kunt het aan.

 

Limke Schopman

Mental Coaching ProDeel deze pagina:


PROMEG  |  Piet Heinweg 15  |  7441 GZ Nijverdal  |  T: 06 53 799 219  |  KvK: 53078233  |  BTW: 820706541

Algemene Voorwaarden | Ethische Gedragscode