BTW vrij het nieuwe jaar in!!

Om onze opleidingen toegankelijker te maken, hebben wij een uitgebreide audit ondergaan en is onze aanvraag bij het CRKBO goedgekeurd!

Dat betekent dat wij met ingang van 2019 al onze opleidingen BTW vrij aan kunnen bieden. Een mooie erkenning voor PROMEG.

Ook hebben we de opleidingen weer flink op de schop genomen! We hopen hiermee nog meer mensen te stimuleren om die eerste stap te zetten naar een wereld die eindeloze mogelijkheden biedt.

Gewoon Doen leert je de dingen juist aan te voelen, de basis te leggen voor groei en te werken met wat je hebt. Ontdek kanten van jezelf waarvan je het bestaan niet wist.

Meer informatie


Op 3 december was Ben te gast bij Voetbaltijd


Tubantia Ben Middelkamp gaf olympisch kampioen Carlijn Achtereekte een gouden gevoel

NIJVERDAL - De Nijverdalse mental coach Ben Middelkamp had een belangrijke bijdrage aan de gouden medaille van schaatsster Carlijn Achtereekte. "Het is niet dat ze 'm door mij heeft gewonnen", zegt Middelkamp "Maar als ze vijf jaar geleden niet bij mij was gekomen, dan had ze nu waarschijnlijk niet meer geschaatst."

"Toen ze vijf jaar geleden bij mij kwam was ze op zoek naar het plezier in schaatsen. Dat wilde ze terug", zegt de Nijverdaller. "En dat is waar ik op coach: op het gevoel. De een noemt het flow, de ander verlichting en weer een ander momentum of synchroniciteit. Maar eigenlijk is het allemaal hetzelfde. Het gaat om het goede gevoel."

Lees hier het hele artikel


'Beter worden dan jezelf' is nu verkrijgbaar!


Op 6 december 2017 was Ben te gast bij Overijssel Vandaag


Twents Volksblad - Lancering boek Ben Middelkamp

Ben Middelkamp presenteerde gisteren in Noabers in Hellendoorn zijn inmiddels vierde boek. Met veel trots overhandigde hij het eerste exemplaar van 'Beter worden dan jezelf' aan de familie Kalvenhaar. De vader, moeder en beide broers van de ruim drie jaar geleden verongelukte Annefleur.

Nijverdal - "Annefleur was een extreem groot fietstalent, sterk, passievol en zeer geïnteresseerd in mental coaching. Een voorrecht om haar te mogen coachen", vertelt Ben Middelkamp. De moeder van Annefleur, Gerdi Kalvenhaar hield een emotionele toespraak: 'We missen haar nog elke dag. Iedereen had het over Fleur; het talent, maar het ging om onze prachtige dochter en zus. Heel eervol dat Ben zoveel aandacht heeft besteed aan haar, ook aan haar het boek heeft opgedragen."

De eerste zin van het boek is: 'Je leven kan zomaar ineens op zijn kop staan'. Het ging over Annefleur Kalvenhaar. Maar die zin kreeg opeens wel een heel bizarre betekenis, nadat Bens zoon Koen op 1 augustus plotseling overleed. "Natuurlijk heb ik ook een hoofdstuk besteed aan hem", vertelt Ben.

Lees hier het hele artikel


Interview met Ben Middelkamp

Door Limke Schopman

 

Waarom een beetje stress goed voor je is

Altijd helemaal relaxed zijn en nooit in de stress schieten. Is het geen ideaalbeeld? Ben Middelkamp denkt van niet. Hij gelooft dat je juist beter presteert met stress. Als je er maar op een positieve manier naar kijkt én er vervolgens eerlijk naar handelt.

Lees verder


Op 2 december 2016 was Ben te gast bij Hoi Sport.

Hij legt uit waarom mentale training zo belangrijk is voor (top)sporters.


Interview met Filip Bednarek

Met dank aan zijn studie Mental Coaching en zijn mentale trainer, bekent Filip: 'Toen ik bij het gastgezin woonde, las ik in VI een artikel met Xander Houtkoop. Hij vertelde dat hij een Mental Coach had, Ben Middelkamp uit Nijverdal. Ik ben met die man gaan bellen. Ik dacht: Fysieke training is belangrijk, maar mentale training ook.

Ik heb twee jaar lang zo'n studie gevolgd en daarnaast heb ik zelf ook mentale begeleiding gehad. Ben is voor mij een derde vader geworden. Ik hou me erg vast aan zijn methode, om mezelf naar een bepaalde basis te brengen. Vooral op de moeilijke momenten. Waarbij een positieve instelling het allerbelangrijkste is. Na een minder moment denk ik meteen aan de volgende wedstrijd. Het verleden kun je niet veranderen. Het gaat om toekomstgericht denken. Ben heeft mij dat geleerd, om bewust met je hersenen om te gaan.'


RTV Oost Overijssel vandaag

Mental Coach Ben Middelkamp weet waarom goede voornemens mislukken

Minder drinken, meer sporten en vaker op bezoek bij familie? Als je het niet écht wilt, dan mislukken de goede voornemens geheid. "Waarom rookt iemand?", vraagt Middelkamp. "Als je echt wilt stoppen dan kun je jezelf laten stoppen. Maar dan moet je het ook echt willen, dat is met alle goede voornemens zo."

De Mental Coach traint veel sporters die op een specifiek moment moeten presteren. Van wielrenners tot voetballers. "Je wilt niet weten hoeveel afleiding je krijgt als mens. Daar moet je je voor kunnen afsluiten in je brein. Anders raak je afgeleid van je eigen doel en wensen."

Geen succes

Uit onderzoek blijkt dat 98% van de goede voornemens met betrekking tot diëten bijvoorbeeld niet succesvol verlopen. "Als je niet weet waarom je iets wilt, dan lukt het je ook niet om je voornemen vol te houden." In zijn boek 'De Kracht van de Gedachte', leert Middelkamp hoe je geloof in jezelf kunt krijgen. "Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven", weet de Coach. 

 

Bekijk hier de uitzending


Deel deze pagina:


PROMEG  |  Piet Heinweg 15  |  7441 GZ Nijverdal  |  T: 06 53 799 219  | M:info@promeg.nl | KvK: 53078233  |  BTW: 820706541

Wij organiseren regelmatig trainingen in EnschedeGroningenTwente en Amsterdam 

Algemene Voorwaarden | Ethische Gedragscode | Privacy Statement