Interview met Ben Middelkamp

Door Limke Schopman

 

Waarom een beetje stress goed voor je is

Altijd helemaal relaxed zijn en nooit in de stress schieten. Is het geen ideaalbeeld? Ben Middelkamp denkt van niet. Hij gelooft dat je juist beter presteert met stress. Als je er maar op een positieve manier naar kijkt én er vervolgens eerlijk naar handelt.

Ik zit tegenover een wilskrachtige man. Iemand met uitstraling en charisma. Een gepassioneerde ondernemer met een enorme drive. Geërfd uit zijn verleden, zo lijkt het. Als eigenaar van diverse sportscholen en fanatiek sporter weet hij waar hij voor traint: beter worden dan zichzelf. "Stress hoort daar gewoon bij, het helpt je zodra je de emotie gaat zien als vriend."

Stress kan goed zijn? Kun je me dat uitleggen?

"Stress is goed. Het is een functionele reactie van je lichaam. Stress maakt adrenaline aan zodat je extra prestaties kunt leveren. Heb je geen stress, dan mis je de drive om iets te doen; om iets te presteren. Anders dan wat veel mensen denken is stress is niet wat ons gebeurt. Het is onze reactie op wat er gebeurt. In die reactie heb je een keuze. Kies je voor de onvermogende kant dan blokkeer je je creatieve denken en raak je in een burn-out. Ga je voor de oplossing, dan maak je je weg vrij voor flow."

Je zegt dus in feite dat stress negatief en positief kan zijn. Wat is het verschil?

"Je hebt twee verschillende soorten stress. Positieve stress is dat je daardoor betere resultaten kunt creëren. De negatieve stress is een gevolg van opeenstapeling aan negativiteit. Hiermee doel ik op gebeurtenissen die je een naar, negatief gevoel geven. Die collega die je een onterecht verwijt maakte of op een plagerige manier iets zei over je nieuwe broek. Een gebeurtenis die je raakte, maar waar je vervolgens niets mee deed. Zodra die gebeurtenissen zich opstapelen raak je steeds verder verwijderd van jezelf tot het moment dat je ineens breekt of blokkeert. Wat er dan gebeurt? Je raakt 'in stress' en de emotie neemt je volledig over."

Ik vraag Ben hoe dat komt. Hij antwoord vluchtig en overtuigd: 

"Mensen weten niet hoe hun mentale systeem werkt. Ze maken veel heftige dingen mee in hun leven maar vergeten zichzelf te coachen. Simpelweg omdat ze niet weten hoe het moet."

Als het dan zo simpel is, vraag ik me hardop af 'HOE DAN?'

"Door in gesprek te gaan met jezelf. De hele dag door. Je zou Mentale Training als basis voor je eigen goed voelen kunnen zien. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Als jij op een vermogende manier met jezelf kun praten, coach je jezelf over een nare gebeurtenis heen. Met de Methode Gewoon Doen leer ik mensen het doorgronden van hun eigen systeem. De vermogende self-talk is gebaseerd op anders leren denken, oplossingsgericht, met gezond verstand en vooral ook eerlijk zijn tegen jezelf. Met gezond verstand bedoel ik dat je realistisch bent, maar tegelijkertijd jezelf durft uit te dagen om buiten de gebaande paden te treden. Wel altijd in alle eerlijkheid naar jezelf. Daarom vraag ik mensen positief kritisch te zijn en zichzelf af te vragen 'wat wil ik nu zelf?'. Velen denken dan in beperkende overtuigingen, met als gevolg negatieve stress. Met een vermogende motivatie 'beter worden dan jezelf', ontstaat er een enorme drive en is er ruimte voor flow."

Dus stress kan energie geven? Is daarom volkomen relaxed zijn niet altijd ideaal?

"Wanneer je continu in een flow zit ben je enorm gedreven. Ervaar je totaal geen stress meer, dan is de passie weg. Mensen met wie je omgaat en communiceert voelen dat geheid. Door eigen ervaring weet ik dat je de passie en gedrevenheid kunt trainen. Ik leidde een sportschool en leefde daar een missie. BPA: Beleving, Plezier en Aandacht." Door de missie te delen en er op meerdere manieren over te communiceren drong het tot in de diepste vezels van zijn mensen door, zo vertelt Ben. "Plezier maak je door fans te creëren in je bedrijf. Wanneer je er met enthousiasme voor zorgt dat iedereen streeft naar hetzelfde doel. Om dit te realiseren gebruik je self-talk, welke je vervolgens weer met je medewerkers communiceert. Dan komt er een energie vrij dat leidt tot een gezamenlijk resultaat. En dat is niet persé geld. Waar bij veel bedrijven resultaat bovenaan staat, komt het bij mij bewust op de laatste plek. Natuurlijk is het resultaat wel bindend, er moet namelijk wel omzet worden gedraaid, maar in de kern moet je altijd succesvol willen zijn. Dat doe je samen, met je team, door complementair aan elkaar te zijn. Dat is het allerbelangrijkste!"

Hoe kun je mensen leren hun stressreactie als positief te beschouwen?

"Tegenwoordig wordt niet aan mensen gevraagd wat men echt zou willen, maar het wordt mensen 'opgelegd' wat ze zouden moeten doen. De vrije keuze lijkt weg. Om werkplezier te ervaren is het belangrijk continu met jezelf te communiceren en jezelf af te vragen wat jij wilt."

In de opleiding Mental Coaching daagt Ben mensen uit hun eigen programma te schrijven. Hij maakt simpel gebruik van de (herhalende) Kracht van de Gedachte en coacht mensen terug naar zichzelf - naar hun oorsprong, naar hun begin, daar waar passie en talent verborgen liggen, maar wat vele mensen niet ontplooien.

"Als mens moet je het lef hebben om tegen de stroom in te gaan, andere keuzes te maken dan de rest."

Kun je mensen vrienden laten maken met stress?

"Ja zeker!" Roept hij trots en zelfverzekerd. "Angst en stress zijn vrienden van je. Wanneer je je eigen systeem leert doorgronden en weet hoe je emoties werken, dan kun je ermee leren omgaan. Als jij je emoties leert zien als een vriend en niet als vijand, dan leef je continu in een flow; in de wereld waarin je leven wilt. Het groeiproces is dan dat je continu beter wordt dan jezelf."

Waarom vind je dit onderwerp zo interessant?

"Mijn missie is om mensen een goed gevoel te geven en mensen meer te laten genieten van het leven. Daar hoort werkplezier bij. Ik zie plezier in het werk als onderdeel van plezier in het leven. De tijd in een dag verdeel ik in 8-8-8. Plezier heeft hierin altijd een vooraanstaande rol. Het zit standaard in mijn systeem. Succes is voor mij slagen in het leven, op alle gebieden en dat is waar ik mensen op coach."

"Ik kan me voorstellen dat heel veel mensen zoeken naar oorzaken en gevolgen van hoe het allemaal kan. Ik ben er stellig van overtuigd dat alles ontstaat in het brein. Als je dat proces gaat doorgronden, dan heb je ineens alle oplossingen voor je problemen. Als 85% van onze problemen psychosomatisch zijn, kunnen we dat proces dan ook omkeren? Ik geef een oplossing. Dat doe ik aan de hand van 10 stappen. Meer is het niet. We moeten het simpel houden door te kijken naar hoe ons brein werkelijk werkt. Ik heb mezelf overtuigd en wil mensen uitdagen zelf naar hun werk- en levensdoelen te kijken. Het is de taak van een leider om medewerkers te laten inzien dat werk belangrijk is en zowel medewerker als taak, meer dan de moeite waard!"

Voldaan leun ik achterover en lees ik het interview terug. Ik heb met iemand gepraat die me vertelt hoe belangrijk beleving, plezier en aandacht voor hem zijn. Hij heeft me vertelt dat iedere baan belangrijk en waardevol is en dat je hierin zelf waarde creëert. Door anders te leren denken wel te verstaan. De weg ligt open: "Ik kan dus alles doen wat ik wil doen!" Ik ben tevreden en blij. 


Deel deze pagina:


PROMEG  |  Piet Heinweg 15  |  7441 GZ Nijverdal  |  T: 06 53 799 219  |  KvK: 53078233  |  BTW: 820706541

Algemene Voorwaarden | Ethische Gedragscode